C-vitamin, az immunerősítés egyik legfontosabb szereplője

A C-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésében. Tényként kezelhetjük, hogy a C-vitamin fokozza az immunrendszer veleszületett képességeit és védi a szervezetet a káros betolakodóktól. A C-vitamin képes növelni az immunsejtek aktivitását is.

lemon-c-vitamin

Fehérvérsejtek

A C-vitamin azért is lehet erős immunerősítő, mert támogatja a szervezet természetes képességét, hogy az képes legyen harcolni az egészségügyi veszélyekkel szemben. Például a C-vitamin képes stimulálni a természetes gyilkoló sejtek aktivitását, melynek bizonyítását a 2009-es Biological Science könyvben találjuk meg: “A természetes ölősejtek olyan fehérvérsejtek, melyek képesek visszaszorítani a tumorokat és vírusokat. A C-vitamin a neutrofileket is aktiválják, melyek képesek elnyelni a káros sejteket.”

Reaktív oxigén

A reaktív oxigén nagy veszélyt jelent az egészségre, de a C-vitamin ezeket is képes kiküszöbölni. A reaktív oxigén a természetes sejtanyagcsere melléktermékeként képződik, főleg ha oxigén is szükséges az adott folyamathoz. Ez a reaktív oxigén sejtkárosodáshoz vagy programozott sejthalálhoz vezethet, viszont a C-vitamin antioxidáns hatása révén képes ezt a folyamatot blokkolni.

Megfázás

A C-vitamin segíthet a megfázás időtartamát lerövidíteni, állítja egy 2001-es januári tanulmány. Ráadásul a C-vitamin még a megfázás kialakulását is képes megelőzni. A kezelés során naponta 1 grammot minimum érdemes elfogyasztani, hogy kiváltsuk ezeket a pozitív hatásokat.

Alzheimer-kór

Bizonyíték van arra is, hogy az aszkorbinsav védelmet nyújthat az Alzheimer-kór ellen is. A kutatók azt találták, hogy az Alzheimer-kór súlyossága összefügg az aszkorbinsav koncentrációjával a szervezetben.

Vírusmegelőzés, immunerősítés

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

EMÓCIÓ 7.84 élőflórás, magas flavonoid antioxidáns-tartalmú, immunerősítő étrend-kiegészítő ital.

Ár: 7990 Ft
Megnézem
Újdonság

CASA NAC por 36 g

CASA NAC por 36 g

Nyákoldó hatású, hatékony immunerősítő antioxidáns, óvja az izmokat a károsodástól, segít a bőr regenerálódásában, megelőzheti az influenza-szerű tüneteket.

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Újdonság

Eurovit Multilong Immunkapszula 60 db

Eurovit Multilong Immun kapszula 60 db

Az Eurovit Multilong Immun egy nyújtott kioldódású, komplex multivitamin készítmény, mely 13 féle vitamint és 13 féle ásványi- és egyéb anyagot tartalmaz, köztük rózsagyökér kivonatot. Magas D-vitamin tartalma (1000 NE = 500 % NRV) hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez.

Ár: 2150 Ft
Megnézem

WTNGlutareg™ immunvédő komplex 60db

WTN Glutareg™ immunvédő komplex 60db

A természetes glutationtermelődés elősegítésére és a glutation újrahasznosítási ciklus megfelelő működéséért.

Ár: 6280 Ft
Megnézem
Újdonság

Herbafulvo essenciaprémium papaya kivonattal 750ml

Herbafulvo essencia prémium papaya kivonattal 750ml

A Herbafulvo Esszenciák természetes anyagokból és gyógynövényekből készült étrend-kiegészítő italok. Hatékonyan segítik az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését, illetv

Ár: 7395 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!