C-vitamin, az immunerősítés egyik legfontosabb szereplője

A C-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésében. Tényként kezelhetjük, hogy a C-vitamin fokozza az immunrendszer veleszületett képességeit és védi a szervezetet a káros betolakodóktól. A C-vitamin képes növelni az immunsejtek aktivitását is.

lemon-c-vitamin

Fehérvérsejtek

A C-vitamin azért is lehet erős immunerősítő, mert támogatja a szervezet természetes képességét, hogy az képes legyen harcolni az egészségügyi veszélyekkel szemben. Például a C-vitamin képes stimulálni a természetes gyilkoló sejtek aktivitását, melynek bizonyítását a 2009-es Biological Science könyvben találjuk meg: “A természetes ölősejtek olyan fehérvérsejtek, melyek képesek visszaszorítani a tumorokat és vírusokat. A C-vitamin a neutrofileket is aktiválják, melyek képesek elnyelni a káros sejteket.”

Reaktív oxigén

A reaktív oxigén nagy veszélyt jelent az egészségre, de a C-vitamin ezeket is képes kiküszöbölni. A reaktív oxigén a természetes sejtanyagcsere melléktermékeként képződik, főleg ha oxigén is szükséges az adott folyamathoz. Ez a reaktív oxigén sejtkárosodáshoz vagy programozott sejthalálhoz vezethet, viszont a C-vitamin antioxidáns hatása révén képes ezt a folyamatot blokkolni.

Megfázás

A C-vitamin segíthet a megfázás időtartamát lerövidíteni, állítja egy 2001-es januári tanulmány. Ráadásul a C-vitamin még a megfázás kialakulását is képes megelőzni. A kezelés során naponta 1 grammot minimum érdemes elfogyasztani, hogy kiváltsuk ezeket a pozitív hatásokat.

Alzheimer-kór

Bizonyíték van arra is, hogy az aszkorbinsav védelmet nyújthat az Alzheimer-kór ellen is. A kutatók azt találták, hogy az Alzheimer-kór súlyossága összefügg az aszkorbinsav koncentrációjával a szervezetben.

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Ásványi anyagokban és nyomelemekben gazdag vega kapszula. Antioxidáns hatású, növeli az enzimaktivitást, optimalizálja az ásványi anyag-felvételt és megköti a káros anyagokat.

Ár: 5590 Ft
Megnézem

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

EMÓCIÓ 7.84 élőflórás, magas flavonoid antioxidáns-tartalmú, immunerősítő étrend-kiegészítő ital.

Ár: 7300 Ft
Megnézem
Újdonság

CASA NAC por 36 g

CASA NAC por 36 g

Nyákoldó hatású, hatékony immunerősítő antioxidáns, óvja az izmokat a károsodástól, segít a bőr regenerálódásában, megelőzheti az influenza-szerű tüneteket.

Ár: 3390 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!