Az echinacea alkalmazása

Az Echinacea, másnéven bíbor kasvirág egy Észak-Amerikából származó őszirózsa-féle, amit nálunk sokáig csupán dísznövényként termesztettek, elenyésző mennyiségben. Orvosságként akkor vált ismertté, amikor az európai telepesek átvették a használatát az őslakos indiánoktól, akik a hagyományos indián gyógyászatban nagyjából a mostani antibiotikumok helyettesítőjeként használták. A gyarmatokkal való kereskedelem útján aztán az európaiak is megismerték a gyógyászati-célú használatában rejlő lehetőségeket, amik miatt nagy népszerűségnek örvendett egészen a modern antibiotikumok elterjedéséig. Napjainkban, amikor már széleskörűen ismerjük ezek mellékhatásait, reneszánszát éli, mert enyhébb immunhiányos állapotokban elegendő lehet egy echinaceacsepp-kúra. A modern anibiotikumokkal szemben mellette szól, hogy nem károsítja a szervezet saját belső élővilágát és rendszertelen használatával sem áll fent az esélye antibiotikum-rezisztens fajok kialakulására. Cserébe a hatása természetesen gyengébb, de az antibiotikum-kúra hatékony kiegészítője, ha arra mégis szükség van. A már említett cseppeken kívül (ami a legösszpontosítottabb formában tartalmazza a növény hatóanyagait) elérhető teaként, szirupként és tablettaként is.

echinaea-immun4

A Bíbor kasvirág hatása

Bár szokás az antibiotikumokhoz hasonlítani, az echinacea hatásmechanizmusa egészen más. A sejteket saját vírusölő anyag, az interferon előállításának fokozására készteti, illetve nagy mennyiségben tartalmaz fenolokat, amiket a növény saját védelme érdekében termel és bakteriális fertőzések felszámolásában tudják támogatni az emberi szervezetet.  Népszerű természetes immunerősítő légúti fertőzések estén, akár csak egy megfázásról, akár influenzáról van szó, húgyúti fertőzés esetén is bizonyítottan hatékony, de az indiánok által leggyakrabban alkalmazott területe a bőrbetegségek kezelése volt. Alkalmazták horzsolások, vágások, égési sérülések, de ekcéma és tályog gyógyítására is. A növénynek gombaölő hatása is van, ezért bátran használhatjuk bőrgomba kikúrálására is. Az aktuálisan fennálló problémák mellett érdemes echinacea-kúrát tartani akkor is, ha egy felszámolt betegség után immungyengeség merül fel, mert felgyorsítja a védekezőképességünk teljes talpraállását.

Nincs ismert mellékhatása, de az echinacea tartalmú készítményeket kifejezetten kúraként érdemes fogyasztani és a feltüntetett mennyiséget sosem túllépve. Figyelembe kell vennünk, hogy ez egy erős hatású gyógynövény, aminek indokolatlan túlfogyasztása akár káros hatással is lehet a szervezetre, ha bizonyos kondíciók már fennállnak. Kifejezetten kerülendő például egyes allergiás megbetegedések és asztma esetén, tehát kétes esetben érdemes kikérni a háziorvos véleményét.

Echinacea - megfázás és nátha ellen

Története

Az Echinacea, más néven kasvirág az Észak-Amerikai közép-nyugati prérin őshonos növény. Ezt a nagyszerű gyógynövényt az indiánok évszázadokon át használták gyógyításra, kígyómarások ellenszereként, valamint különféle sebek hatékony kezelésére. Idővel pedig ennek a növénynek a népszerűsége egyre csak nő. A következőkben megismerhetjük, milyen egészségügyi problémák kezelésére alkalmazható hatékonyan, így fény derülhet a növény felkapottságára.

Az Echinacea margaréta szerű, bíbor-lila virágokkal rendelkezik, a vadon termett növények akár a 15 cm magasságot is elérhetik. Széles körben ismert immunrendszer javító hatásairól.

Megfázás és nátha ellen

Számos kutatás irányul az Ecinacea hatásaira, amelyek mind azt mutatják és engedik feltételezni, hogy ez a kiváló előnyökkel rendelkező gyógynövény a nátha, a megfázás és a légúti fertőzések esetén a már kialakult betegségek idejét is képes lerövidíteni. Valamint magát a betegségeket is képes megelőzni. Legnagyobb hatását a megfigyelések szerint körülbelül egy héten keresztül képes kifejteni. A bíbor kasvirág nátha és meghűlés elleni, valamint gyulladáscsökkentő termékek alapanyagaként a gyógyszeripar is felhasználja. Az Echinacea bizonyítottan eredményesen alkalmazható az influenza vírussal szemben is.

Az Echinacea jótékony hatásai - Stardiet Immun4 összetevő! 

A növény hatóanyagait illetően is nagyszerűnek mondható, hiszen ezek a különféle fertőzések leküzdésében aktívan képesek részt venni. Fő komponenseként poliszacharidot tartalmaz, amely sejtregeneráló és májvédő hatású. Emellett glikoprotein tartalommal is rendelkezik, amely egy gyulladáscsökkentő és sejtregeneráló vegyület. A glikoprotein a vírusok, valamint a különféle fertőzések ellen fellépő fehérvérsejtek működését segíti. Összetevői között nagy mértékű gyógyhatással rendelkező vegyületcsoport is található, a flavonoidok. A flavonoid antioxidáns hatásának köszönhetően fontos szerepet játszik a betegségek megelőzésében. Az Echinacea képes támogatni a szervezetbe hatoló káros anyagokkal szemben az immunsejteket és a falósejteket egyaránt, tehát elmondható, hogy antivirális és antibakteriális hatásai már sejtszinten működnek. Echinakozid nevezetű hatóanyaga pedig igazán hatékonyan lép fel a Stretococcus baktériummal szemben.

Egészségügyi felhasználás: - igazán hatékony immunerősítő, védelmet biztosít a baktériumok, vírusok, gombák és egyéb kórokozók ellen - hatékonynak bizonyul egyes daganatokkal szemben - különféle bőrbetegségek ellen is kiváló eredményekkel alkalmazható, többek között segítséget nyújt a különféle felületi sérülések, az égési sebek, a tályog, akné és felfekvés esetén is - immunerősítő hatásának köszönhetően hatékonyan alkalmazható civilizációs ártalmak ellen is - a megfázás és a nátha kezelésére és megelőzésére is alkalmazható

Most már látható, hogy gyógyhatásait illetően, milyen sokoldalú növény az Echinacea. Az immunerősítésben betöltött szerepének köszönhetően pedig nem is kérdés, hogy ott a helye az IMMUN4 összetevői között.

Echinacea az Immun4 kapszula egyik fontos összetevője!

Huminiqum huminsav alapúkapszula 120 db

-18% Huminiqum huminsav alapú kapszula 120 db

Huminsavat, fulvosavat és mikroelemeket tartalmazó étrend-kiegészítő növényi zselatin kapszula.

Ár: 5590 Ft
6790 Ft
Megnézem

Emóció 7.84élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

-12% Emóció 7.84 élőflórás, magas antioxidáns tartalmú étrend-kieg.

Az EMÓCIÓ 7,84 esszenciális savakban igen gazdag, melyek a fermentáció során képződnek. Ez azért hasznos, mert a fémionokkal olyan kötésben állnak, melyek könnyen felszívódó formájuk miatt ...

Ár: 7300 Ft
8290 Ft
Megnézem
Újdonság

Biosynex AutotestCovid-19 gyorsteszt 1db

-34% Biosynex Autotest Covid-19 gyorsteszt 1db

Ez az otthoni gyorsteszt meghatározza, hogy a tesztelt személy kapcsolatba került-e a COVID-19-ért felelős vírussal. Érzékenység és specificitás A Biosynex COVID-19 otthoni gyorstesztet klinikai igazolt diagnózissal hasonlít

Ár: 5970 Ft
8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!