Immunerősítő gyógynövények

immunerősítőSok olyan gyógynövény ismert, melyek hatékonyan képesek megerősíteni az immunrendszerünket. Fokozzák a szervezet ellenállóképességét, így az könnyebben képes leküzdeni a megfázást és a vírusokat.

 

Macskakarom

A macskakarom egy dél-amerikai gyógynövény, amit a vírusos fertőzések, az ízületi gyulladás és a rákos megbetegedések ellen használnak. A National Center szerint kiválóan használható az immunrendszer erősítésére. Mellékhatásai lehetnek: hányás, szédülés, fejfájás.

 

Ugrócsont

Az ugrócsont Kínában őshonos és a hagyományos kínai orvoslás a szív-, máj- és vesebetegségeket kezeli a segítségével. Ugyanakkor az immunrendszer egészsége is kiválóan fokozható a segítségével. A klinikai vizsgálatok már kimutatták antivirális hatását, kemoterápiás gyógyító tulajdonságát. Mellékhatásai lehetnek: csökkent vércukorszint, vérzés, alacsony vérnyomás.

 

Echinacea

Az echinacea egy hagyományos gyógynövény a fertőzések ellen. Ma már a felső légúti fertőzések és megfázás ellen is használják, mivel segít az immunrendszert megerősíteni. A klinikai vizsgálatok kimutatták hatékonyságát.

 

Ázsiai ginzeng

Az ázsiai ginzeng fellendíti az immunrendszert, így elpusztítja a betegségeket is. Ezenfelül csökkenti a vér glükózszintjét is. Mellékhatásai lehetnek: alvászavar, fefájás és gasztrointesztinális bajok.